Acrylnagels

Wat zijn acrylnagels? 
Acrylnagels zijn nagels die op je nagel worden gestileerd met een penseel. Het is geen plaknagel, maar door de combinatie van een speciale poeder en vloeistof krijg je een kneedbaar bolletje die met het penseel op de nagel in vorm wordt gebracht. Acryl hard uit aan de lucht en is daarom binnen enkele minuten hard en niet meer bewerkbaar met het penseel. Wel kun je met een vijl de nagels in het gewenste model vijlen.

Let wel op! De acryl lijkt droog en onbewerkbaar van buiten maar van binnen is het nog zacht. De acryl heeft +/- 48 uur de tijd nodig om helemaal uit te harden. Gelukkig kun je in principe gelijk na het aanbrengen wel alles doen.

Het plaatsen van acrylnagels duurt gemiddeld 120 minuten.

CND Acrylnagels

Wat voor mogelijkheden zijn er?
Nagels kunnen met het acryl systeem worden verlengd, verstevigd of versierd. Er zijn enorm veel verschillende kleuren en glitters verkrijgbaar om van je nagels een feestje te make, maar een natuurlijke nagel is ook mogelijk. Daarnaast kunnen de nagels nog versiert worden met nail-art of designs. Naast de vele design heb je qua vorm en lengte ook veel opties:

Acrylnagel vormen

Nabehandelen of verwijderen?
Na +/- 3 á 4 weken moeten de nagels worden nabehandeld (of verwijderd) omdat de nagels uitgroeien. Het aantal weken hangt af van de groei van de natuurlijke nagel. Bij een nabehandeling wordt een groot deel van de acryl nagel weg gevijld en opnieuw aangevuld.

Om een gezonde en stevige nagel over te houden na het dragen van acrylnagels is het belangrijk om de nagels op de juiste manier te verwijderen. Dit kun je tegen een kleine vergoeding laten doen bij Studio Y-nique. Kijk HIER voor de tarieven.

Overige informatie…
Studio Y-nique werkt in de salon met de producten van CND(Creative Nail Design). CND is sinds 1979 wereldwijd de leider in professionele nagels. Ze besteden veel aandacht, tijd en middelen aan productonderzoek en -ontwikkeling, onderwijs en klantondersteuning. ‘Ik zelf ben enorm fan van de kwaliteit van de producten en de service die CND levert aan mij als Nagelstyliste”.