Wenkbrauwen & waxen

De wenkbrauw
Wenkbrauwen hebben verschillende functies maar één daarvan is meer expressie geven aan het gezicht. Hierbij is het model en de vorm erg belangrijk want een verkeerde shape(vorm) kan een totaal ander beeld of uitdrukking geven dan de ‘perfect brow’.Studio Y-nique biedt verschillende behandelingen op het gebied van wenkbrauwen & waxen. De duur van een brow- of wax behandeling verschilt per soort. De gemiddelde tijd is 30-90 minuten. Kijk HIER voor de tarieven.

Browtastic henna brows

Epileren/treading/waxen
Tijdens deze behandeling worden de wenkbrauwen netjes in vorm gebracht. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden:
– Epileren: de haartjes worden verwijderd met een pincet
– Treading: de haartjes worden verwijderd door middel van draad.
– Waxen: de haartjes worden verwijderd door middel van warme wax

Hoelang de haartjes wegblijven verschilt per persoon en is afhankelijk van hoe snel de wenkbrauwen groeien. Meestal worden de wenkbrauwen na 4-6 weken bijgewerkt.

Brow shaping
Browshaping is een uitgebreide behandeling waarbij de wenkbrauwen niet alleen worden geëpileerd maar waarbij ze door middel van metingen perfect in vorm en model worden gebracht. Hierbij wordt er gekeken naar de gezichtsvorm, de opbouw van het gezicht, de uitstraling van de klant en de persoonlijke voorkeur. Voor iedere individuele klant wordt de perfecte wenkbrauw aangemeten. Welke vorm past bij jou?

Verven – regulier
Het verven van de wenkbrauwen wordt gedaan met reguliere wenkbrauwverf. De haartjes aanzetten met verf geeft meer expressie aan het gezicht en kan mogelijke grijze haartjes mooi verbloemen.  De manier van verven en de kleur hangt af van de wensen van de klant. De verf blijft minimaal 3 weken mooi zichtbaar.

Henna brows
De behandeling henna brows is een combinatie van browshaping en het verven van de wenkbrauwen met henna verf. Henna verf is een zuiver, natuurlijk product wat wordt gemaakt van de stuik ‘Lawsonia inermis’. Het verschil van henna ten opzichte van reguliere verf is dat henna ook de huid mee kleurt. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en heeft het minder onderhoud nodig. Het varieert per persoon hoe lang de henna blijft zitten. De henna blijft afhankelijk van het huidtype, de huidcyclus en de verzorging gemiddeld 5-14 dagen op de huid. Daarnaast blijft de henna gemiddeld 5-6 weken op de haartjes zitten. Henna brows zijn ideaal voor mensen die geen zin en tijd hebben om dagelijks hun wenkbrauwen te moeten bijtekenen of mensen die haartjes missen. In de salon wordt gewerkt met de henna van het Nederlandse merk Browtastic.

Wat zijn de voordelen van Henna brows:
– Ready to go, minder dagelijks tekenen
– Tot 6 weken een mooie wenkbrauw kleur
– Duurzaam en natuurlijke kleuring
– Geurloos en geen chemische stoffen
– Vriendelijk voor de huid en haren

Nazorg
– Om zeker te zijn van een lange houdbaarheid wordt aangeraden om in de eerste 24-48 uur contact met water, zeep en/of overige middelen zoals olie, crèmes en reiniging te voorkomen. Doe je dit wel dan zal de henna sneller van de huid slijten.
– Daarnaast raden wij aan om zoveel mogelijk van de wenkbrauwen af te blijven en voor het contact met water de wenkbrauwen in te smeren met plantaardige olie of vaseline, zodat het water wordt afgestoten.
– Ook is het raadzaam om reinigingsproducten te vermeiden en de wenkbrauwen schoon te maken met water en daarna droog te deppen

Waxen
Bij Studio Y-nique kun je naast het waxen van de wenkbrauwen ook terecht voor het waxen van de rest van het gezicht. Denk hierbij aan de bovenlip, wangen of de kin.